Autor: Tanel Raig • 10. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Häirekeskus võtab augustist kasutusele kaarditarkvara

Alates augustist saab Häirekeskus endale kaarditarkvara, mis võimaldab Häirekeskuse operaatoritel kiiresti positsioneerida õnnetuse toimumiskohta.

Häirekeskuse peadirektori asetäitja Eva Rinne rääkis Tuleohutuse Aastakonverentsil, et keskus võtab hädaabikõned vastus 6 sekundi jooksul. Hädaabi kõnesid võtab vastu neli keskust ja need keskused toimivad ülevoolu põhimõttel – kui üks keskus on kõnega koormatud, siis läheb kõne murdosa sekundi jooksul üle teise keskusesse. Nii võib juhtuda, et Tallinna hädaabikõnet töötleb Tartu keskus. Samas tunnistas Eva Rinne, et Häirekeskusel puudub täna kaarditarkvara, mis aitab näiteks Tartu piirkonna operaatoril tuvastada temale tundmatus piirkonnas toimuva õnnetuse asukohta. „Praegu sõltub õige asukoha tuvastamine meie inimese professionaalsusest,“ ütles Rinne.

Augustist võetakse Rinne kinnitusel Eesti ja Šveitsi koostöös kasutusele kaarditarkvara ka Häirekeskuses. Uus kaardisüsteem võimaldab ka positsioneerimist, mis tähendab, et fix-telefonide puhul saame koheselt tuvastada õnnetuskoha, mobiililt tehtud kõne puhul on sõltuvalt mobiilimastidest võimalik tuvastada vähemalt piirkond, lubas Rinne.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077