Tanel Raig • 28. märts 2013
Jaga lugu:

Vopak E.O.S.-i käive langes viiendiku

Eestit läbiva naftatransiidi kukkumine võttis suure tüki Eesti suurima naftaterminali Vopak E.O.S.-i kaubavoogudest. Põhjus on Venemaa Ust- Luga sadama käivitamises, mis vähendab kogu Eestit läbivat naftatransiiti ka edaspidi.

Eesti ühe edukama ettevõtte, korduvalt Äripäeva TOP 100 võitnud Vopak E.O.S.-i (VEOS) mullused majandusnäitajad jäid 2011. aasta tulemusele igas lõikes alla. Kaubavoog vähenes 35% ehk 15,9 miljoni tonni pealt 10,4 miljonile tonnile. Ettevõtte käive kukkus seetõttu 18% ja kulumieelne ärikasum 22%. Kui 2011. aastal teenis VEOS 220 miljoni euro suuruse müügitulu juures ärikasumina 112 miljonit eurot, siis mullu oli müügitulu 179 miljonit ning kasum 88 miljonit eurot. Samas ei mõjutanud kauba¬voo vähenemine märkimisväärselt ettevõtte kasumimarginaali, mis langes 51% pealt 49%-le. Seda eelkõige põhjusel, et firma suutis vähendada kulusid ja tõsta neljandiku võrra käivet iga tonni kauba pealt, mis terminali läbib.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee