Tanel Raig • 20. märts 2013
Jaga lugu:

Finnair hakkab pardal testima Wi-Fi ühendust ja tahvelarvuteid

Põhjanaabrite lennufirma Finnair alustab valitud lendudel traadita internetiühenduse ja uute HP ElitePad tahvelarvutite testimist. Eesmärk on saada infot, millist meelelahutussüsteemi reisijad eelistavad.

Põhjanaabrite lennufirma Finnair alustab valitud lendudel traadita internetiühenduse ja uute HP ElitePad tahvelarvutite testimist. Testidega alustatakse märtsi lõpus Finnairi Airbus A330 (OH-LTT) mudelil, mis opereerib nii regulaar- kui tšarterlende. Testperiood kestab kaks kuud.

“Meie plaan on selgitada välja, kuidas toimib rahvusvahelistel lendudel traadita internetiühendus ning kuidas võtavad reisijad vastu uue meelelahutussüsteemi,” ütles Finnairi esindaja Peter Gabrielsson. Finnair soovib teada saada, kumba meelelahutussüsteemi reisijad eelistavad -  kas senist, eesoleva istme küljes paiknevat meelelahutussüsteemi või tahvelarvutit.

Wi-Fi teenus ja HP ElitePad 900 tahvelarvutid seatakse esialgu sisse tavalendude äriklassi ja tšarterlendude turistiklassi. Reisijatele, kes on nõus uut tahvelarvutipõhist meelelahutussüsteemi proovima, antakse Windows 8 süsteemiga HP tahvelarvuti, mis sisaldab filme, telesaateid, muusikat ja mänge. Lisaks on tahvelarvutis niinimetatud heaolu-programmid – näiteks lõõgastus aplikatsioon, mis aitab võidelda ajavahest tuleneva väsimusega. Kõikidelt reisijatelt, kes uut tahvelarvutit reisi jooksul kasutavad, küsitakse tagasisidet ning saadud informatsiooni kasutab Finnair oma lõpliku pardapõhise meelelahutuskontseptsiooni väljatöötamisel.

Finnairi partneriteks antud projektis on Nordkapp, kelle loodud on tahvelarvuti süsteemi visuaalne lahendus, Spafax, kes on kokku pannud meelelahutussüsteemi sisu, ning OnAir, kes pakub satelliidi vahendusel lennukipardal toimivat Wi-Fi ühendust (Internet OnAir).

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee