Autor: Tanel Raig • 13. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bauhof: kaks eksimust ohutusjuhendite vastu lõpetab töölepingu

Täna toimuval IX ladustamise aastakonverentsil Laoseis 2013 rääkis Bauhof Groupi haldusjuht Heiki Muda, et kui töötaja jätab Bauhofi laos ohutusjuhendid täitmata, siis lõppeb see töötaja jaoks teisel korral töölepingu lõpetamisega.

Bauhofi laoks on müügisaal, kus liiguvad ka kliendid oma peredega. Muda sõnul on nad seetõttu muutunud väga karmiks ohutusjuhendite jälgimisel. „Kui töötaja ei täida ohutusjuhendeid, siis esimesel korral töötajat hoiatatakse, teisel korral lõpetatakse tööleping,” kinnitas Muda.

Kaupluse vastutav töötaja peab Bauhofi müügisaalis/laos tegema kontrollringkäigu kaks korda päevas. Tema ülesanne on jälgida, et ei oleks mingeid ohtlikke olukordi kaupade ladustamisel, riiulite seisukorras, tõstukite kasutamises jne. Kõik avastatud puudused kantakse kontrolltabelisse. Et süsteem toimiks – ringkäigud ei oleks formaalsed või ei täidetaks kontrolltabeleid tagantjärgi – viib Bauhofi juhtkond läbi pistelisi kontrolle. Viimase aasta jooksul on tehtud 54 pistelist kontrolli. Nende käigus avastati 5 suuremat rikkumist ja 10 väiksemat rikkumist, rääkis Muda.

Viimase suurema avastatud rikkumisena tõi Muda näite, kui tõstetööde ohutsoonis viibis ka kaupluse külastaja. Samuti tuvastatakse pistelise kontrolli käigus juhtumid, kui üksuse juht on jätnud ringkäigu tegemata, märgib ringkäigu tagantjärele paberitesse või avastatakse puudusi, mida nemad ei ole ringkäigu ajal avastanud. Kaupluse juhatajat karistatakse selliste puuduste avastamisel tulemustasu vähendamisega. Viimasel aastal oleme seda teinud viiel korral, kinnitas Muda.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077