Tanel Raig • 20. veebruar 2013
Jaga lugu:

Tallinna Lennujaam kaotab 20% reisijatest

Tallinna Lennujaama tänavune lennureisijate prognoos on 1,75 miljonit reisijat, mida on 21% vähem kui läbis lennujaama möödunud aastal.

Talllinna lennujaama reisijate arv oli möödunud aastal 2,21 miljonit, millest 40% moodustas Estonian Airi veetud reisijad. Möödunud aasta lõpust on Estonian Air oma äristrateegiat muutnud ning oluliselt vähendanud lendude hulka. Samal ajal hakkas vähenema ka lennujaama reisijate arv, mis oli aasta varasemaga võrreldes novembris 0,8% väiksem ja detsembris 5,6% väiksem. Tänavu jaanuaris oli lennujaamas 7,5% reisijaid vähem.

Reisijate arvu vähenemine on edasi lükanud ka mõned Tallinna Lennujaama plaanitud investeeringud. „Et lennunduses on praegu määramatus suur, on ootele pandud odavlennuterminali ehitus,” ütles Tallinna Lennujaama juhatuse liige Anneli Turkin. Tema kinnitusel on kõik plaanid, projektid, load jms korraldatud, et otsuse sündides võiks kohe kopa maasse lüüa. „Millal seda aga teha otsustatakse, näitab aeg ja lennunduse arengud – täna kindlas kõneviisis ühtki kuupäeva välja ei käi,” nentis ta.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee