Autor: Tanel Raig • 6. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu sadamasse pääseb ainult jäämurdja abiga

Veeteede Ameti teatel on jääolud Pärnu lahel hetkel rasked ning kõik Pärnu sadamat külastavad laevad vajavad jäämurdja abi.

Jää paksus on Pärnu lahel kohati ligikaudu 50 sentimeetrit. Kihnu ja Sorgu saare piirkonnas on jää tugevalt rüsistunud. Veeteede Ameti teatel ükski laev ilma jäämurdja abita Pärnu sadamasse ei pääse.

Pärnu ja Liivi lahel osutab jäämurdeteenust Veeteede Ameti mitmeotstarbeline laev EVA-316. Alates möödunud aasta 19. detsembrist, mil alustati jäämurdetöödega Pärnu ja Liivi lahel, on EVA-316 teenindanud 69 laeva.

Raskete jääolude tõttu kehtestab Veeteede Amet 11. veebruarist rangemad jääklassi nõuded Pärnu sadamat külastavatele laevadele. Uue nõude järgi peab kõigil Pärnu sadamasse sisenevatel ja sealt väljuvatel jäämurdja poolt teenindatavatel laevadel olema jääklass 1B Lloyd`s Registri järgi või samaväärne teiste klassifikatsiooniühingute jääklass. Peamasina võimsus peab olema mitte vähem kui 2000 kW.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077