Autor: Alyona Stadnik • 18. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kilk ei avalikusta sadamaostu rahastajat

Pärnu Sadama ainuomanikuks saav Rein Kilk ei avalikusta, kes rahastas 50% sadamafirma aktsiate ostu.

Küsimusele, kust ta raha sai 50% osaluse ära ostmiseks, ütles Kilk, et see on suurem teema. "Kui rahaga on niigi kitsas ning jääb mulje, et justkui raha ei ole – tegelikult ei ole mõistlikke projekte, kuhu raha panna. Pärnu Sadam on mõistlik projekt ja seda mitte ainult minu arvates, vaid ka rahastajad näevad seda, et on töötav asi ning rahastatakse selliseid nurgaprojekte," märkis ta.

Kilk pakkus veidi enam kui kuu aega tagasi, et 50% aktsiate müügihind võib ulatuda 20-30 miljoni euroni. Täna kinnitas ta, et suurusjärk on õige, aga täpsemat summat ei avalikustanud.

Eestis pole Kilgi sõnul kellelgi 20-30 miljonit eurot vaba raha, mis ootab projekte. Küsimus on muudes instrumentides, kus see raha on, lisas ta. "Selleks on olemas vastavad institutsioonid, kes selliste projektidega tegelevad, aga see on konfidentsiaalne," lausus Kilk.

Kilgi ütlusel ei pidanud ta Pärnu Sadama kaasosanikuks saada soovinud Endel Siffi veenma enda osalust talle müüma. "Ma ei pidanud Endel Siff ära rääkima, sest seadusega on mul olemas õigus eelisostuks," kinnitas ta.

Kilgi sõnul on talle mitmed inimesed öelnud, et ta peaks selle võimaluse ära kasutama. "Nüüd saab ettevõte pühenduda igapäevasele tegevusele. Meil ei ole olnud tüli omanikega, vaid mingi kummaline asi. Ma mõistan seda olukorda nii, et kuna arvati, et tal on kehv olukord, siis taheti teha katset ka viimane üle võtta," viitas Kilk enda hiljutistele raskustele.

Kilgi sõnul loodab ta tehingu toimumist. Endised omanikud ASist A&O – Juhan Pihelbu ja Mati Einmann – saavad tema kinnitusel ilmselt õnnelikuks, sest poolte sadama aktsiate eest pakutav raha pole väike. Pärnu mõistes on see selline summa, et kaks meest võivad rahulikult pensionile minna, märkis Kilk. Samas oleks positiivne, kui nad selle raha edasi Eesti majandusse investeeriks, lisas ta.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077