Autor: Tanel Raig • 14. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PILDID: Venemaa võimsaim jäämurdja Muuga sadamas

Muuga sadamat külastas nädalavahetusel üks Venemaa võimsamaid jäämurdjaid Vitus Bering.

Mitmeotstarbeline jäämurdja Vitus Bering on on disainitud äärmuslike ilmaolude jaoks, võimaldades opereerida triivivas jääs ka miinus 35-kraadise pakase korral. Laev läbib iseseisvalt 1,7 meetri paksust jääd. Laeva tehnilised andmed on: pikkus – 99,2 m , süvis - 7,9 m, kogumahutavus (GT) – 7100 tonni, kandevõime (DW) – 3950 tonni.

Aluse ehitas Soomes ettevõtte Arctech Helsinki Shipyard ning valmis Venemaa suurima laevanduskorporatsiooni Sovcomflot tellimusel. Laeva, mille kodusadam on Peterburis, opereerib USA firma Exxon Neftegas Ltd.

Uhiuus Vitus Bering käis Muugal punkerdamas ning varustust võtmas. Laeva sihtsadam on Holmsk Kaug-Idas.

Foto: Tallinna Sadam
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077