Autor: Laura Mallene • 3. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi piloodid ja juhatus istusid laua taha

Estonian Airi juhatus ja piloodid istusid lõpuks läbirääkimistelaua taha ja loodavad sõlmida kokkuleppe.

"Nagu varem oleme öelnud, meie eesmärk on kokkulepe sõlmida. Pool pikka päeva istusime laua taga. Täna jätkame," kommenteeris Eesti Liinilendurite Assotsiatsiooni (ELA) juht Rauno Menning.

Menning ei usu, et täna saab kokkulepe sõlmitud, ent läbirääkimised lähevad ilmselt öösse.

"Kohati tundub, et on arusaamiseprobleem. Nemad on arvanud, et aega veel on, saamata aru, et meil ei ole rohkem võimalik viivitada. Teiselt poolt ei too mingit lahendust olukord, kus kokku ei lepita," tõdes Menning.

Riikliku lepitaja kohusetäitjat Henn Pärna piloodid läbirääkimistele ei kaasa. "See on väga suur juriidiline vaidlus, kas lepitusprotsessiga kaasa minnes kaob ära õigus streigile või ei kao. Ja seda on vaja rõhutada. Eestis ei ole ühtegi juhtumit, kus on selle üle vaieldud, aga me ei julge seda riski võtta, et lähme ja kirjutame alla ebaseaduslikule streigile," ütles Menning. "Meil on ettevõttega dialoog. Ja me jätkame sellega."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077