Autor: Kadri Jakobson • 4. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autorollo esitas hagi keskkonnaministri vastu

Eile esitas Autorollo pankrotitoimkond, keda esindab advokaadibüroo LEXTAL Harju maakohtule üle 500 000 eurose tsiviilhagi, teiste seas esitati hagi ka keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse vastu.

Pankrotitoimkonna esimees ja ühe võlausaldaja esindaja Ingmar Pärn ütles Äripäevale, et esitasid Harju Maakohtule ligi poole miljoni eurose tsiviilhagi Keit Pentus Rosimannuse, Rain Rosimannuse, Väino Pentuse, Siim Roode, firma Roode&Partnerid ning advokaadibüroo MAQS vastu.

„Need isikud on kasutanud oma mõju ettevõtte juhatusele ning põhjustanud sellega kahju nii Autorollole kui ka võlausaldajatele seoses sellega, et Autorollo pankrotistus,” ütles Pärn.

Ta lisas, et ühe olulise tõendina on neil olemas kirjavahetus, mis tõendab, et ettevõttes toimunuga olid kursis nii keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, tema abikaasa Rain Rosimannus ja Siim Roode.

Ta tsiteeris näitena Pentus-Rosimannuse 2010. aasta 20. aprillil saadetud e-kirja Autorollo raamatupidajale. „Nagu te ilmselt teate, pole firma seis eriti kiita ja tegeleda on vaja paraku iga päev. Nende asjaolude sunnil olen sunnitud nii kaua ise koos paari nõustajaga sellega tegelema, kuni Väino tervis taastub. Janos Sillamaa (Autorollo juhatuse liige - toim.) on asjaga kursis. Paluksin teilt nii kiiresti kui võimalik edastada Autorollo ostu- ja müügi reskrontod (õige peaks olema reskontro-laekumised ja maksmised-toim.), samuti Autorollo põhivarade, võlgade ja laenujääkide nimekiri,” kirjutas Pentus-Rosimannus.

Pärn selgitas Äripäevale, et nad esitasid tsiviilhagi olemasolevate tõendite põhjal, mille üheks osaks ongi mahukas kirjavahetus. „Leidsime, et olemasolevate tõendite valguses on hagi põhjendatud,” ütles Pärn. „Proovime nende tõenditega tõendada seda, et need isikud on ettevõttele mõju avaldanud.” 

Äripäev kirjutas eelmise nädalal, et keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse ja Rain Rosimannuse soovitusel pandi Väino Pentuse probleemides vaevleva firma Autorollo asju ajama nende tuttav advokaat Siim Roode. Varade väljaviimist abistas sama sõpruskond, kes pani aluse vabade mõttekaaslaste ühendusele ja hiljem parteiks kasvanud Res Publicale.

Ajal, mil Roode firma Roode&Partnerid oli Autorollo omanik ning aitas segaseid rahaasju klaarida, viidi väidetavalt firmast välja autopark ja anti kahtlasi sularahalaene.

Kui vaadata keerulisi skeeme ning seda, mis firmad Autorollo omanikuks olnud Väino Pentusele n-ö appi tõttasid, selgub, et tegu oli omavahelise mõjuka sõpruskonnaga, kuhu kuuluvad Reformierakonna ja IRLi liikmed ning ka rahastajad.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077