Autor: Tanel Raig • 22. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõulud toovad Eestisse ligi 1000 pakki päevas

Eesti Post teatas, et jõulupakkide saatmine on alanud ja välismaalt jõuab Eestisse iga päev ligi tuhat aastalõpusaadetist.

Enim pakke tuleb Saksamaalt, USA-st, Soomest, Hiinast, Prantsusmaalt ja Venemaalt. Populaarsed tooted on voodipesu, ülerõivad, raamatud, plaadid. Kuid juba on hakatud tellima ka erinevaid seemneid ja istutamistarvikuid, mis tavapäraselt on olnud kevadkaup. Lisaks oli huvitavamate saadetiste hulga möödunud nädalal liumägi ning saadetud on ka sõudepaate ja mootorrattaid.

Enne jõule kasvab alati Eestist saadetavate postipakkide arv ning nende sorteerimine ja laialisaatmine võtab tavapärasest enam aega. Eelmise aasta detsembris oli rahvusvahelisi väljuvaid saadetisi ligi 11 000, sissetulevaid 18 000 postipakki. Kokku saadeti detsembris ligi 200 000 pakki. „Välismaale saadetav pakk või kiri tuleks posti panna hiljemalt detsembri esimesel nädalal,“ selgitas Eesti Posti logistikadivisjoni juht Ansi Arumeel. „Siis on kindel, et saadetis on õigeks ajaks kohal.“ Kindlasti peab jälgima seda, et aadress oleks kirjutatud korrektselt. Igal aastal jääb puuduva või ebatäpse aadressi tõttu kätte toimetamata nii kirju kui pakke.

Arumeel lisas, et kui varem oli novembri teine pool mahukas välismaale saadetavate pakkide poolest, siis tänavu on näha, et üha rohkem kingitusi edastataks novembris ka Eesti-siseselt. Palju on pakke internetikaubamajadest, kust on lihtne tellida jõulukinke.

Post24 pakiautomaatidest kasutatakse kõige rohkem Tartus Lõunakeskuse ja Eedeni keskuse pakiautomaate ning Tallinnas Järve, Kristiine, Centrumi ja Viru keskuste pakiautomaate. Nendes asukohtades on ka tühjendamisaegu juurde lisatud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077