Autor: Tanel Raig • 6. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbesõidukite müük üllatas oktoobris kiire kasvuga

Oktoobris müüdi Eestis 362 tarbesõidkuit, mida on kolmandiku võrra rohkem kui septembris.

Septembris müüdi Eestis kokku 262 uut tarbesõidukit. Samaväärne on kasv olnud ka võrreldes eelmise aasa oktoobriga, kui müüdi 268 tarbesõidukit. AMTELi tegevjuhi Arno Sillati väitel näitab töövahendite ostmine, et transpordisektoris on rohkem tööd ja leiba. „See lubab ka tulevikku positiivsetes värvides näha,“ leidis Sillat.

Tööautodest olid edukamad Peugeot, Mercedes-Benz, Renault, Citroen ja Scania ning Volvo. Erineva mahuga kaubikute kõrval müüdi koguni 113 raskeveoautot.

Ka sõiduautosid müüdi varasemaga võrreldes rohkem. Oktoobris müüdi Eestis 1567 uut sõiduautot. Septembris oli müüdud 1560 sõiduautot ja eelmise aasta oktoobris 1335 sõiduautot. Protsentuaalselt tõusis sõiduautomüük septembriga võrreldes 2% ja eelmise aasta oktoobriga võrreldes 10%. Markidest on esikolmik olnud sel aastal stabiilne – Toyota liidrikohal, järgnevad Škoda ja VW. Järgmised kohad on käinud käest-kätte, oktoobris jagasid 4.-5. kohta KIA ja Subaru.

Elektriautode müüki panustas läinud kuul vaid Nissan Leaf 6 autoga. Oluliselt rohkem lisandus aga hübriidautosid – tervelt 14 viielt eri tootjalt, teiste hulgas ka  Audi ja Lexus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077