Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 20. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Kässbohreri uus lisavarustus säästab kuni 7% kütusekulu

Tänu uutele pealesõidurampidele väheneb Kässbohreri raskeveotreilerite kütusekulu oluliselt.

2012. aasta keskel tutvustas Kässbohrer mitmeid ettevõtte disainerite ja inseneride loodud  võimalusi, mis lihtsustavad raskeveotreilerite tööd ja optimaliseerivad kütusekulu.

Tänavuseks kõige olulisemaks innovatsiooniks on Kässbohreri uued pealesõidurambid, mis vähendavad oluliselt õhutakistust ja seoses sellega kulutusi kütusele. Veoki puitelementide asendamine õhku läbilaskva terasest võrega võimaldab suurel määral ehk kuni 7% vähendada treileri kütusekulu.

Uuendatud lahendus ei mõjuta pealesõiduteede vastupidavust ning seda võib kasutada ka Kässbohreri pikkade rampide korral, kui peaks olema vaja rambi väiksemat kallet (10°). Tavapikkusega pealesõiduteede kaldenurk on 12°.

Soovi korral saab 3-, 4- ja 5-teljelisi treilereid varustada konteineri lukkudega ning seda 20’’, 30’’ ja 40’’ konteinerite vedamiseks. Selline sõiduk lubab vältida tühisõite ja sobib tavaliste ning lihtsalt kättesaadavate koormate jaoks, mille vedamiseks pole vaja spetsiaalseid lisalube.

Kõikidel pikendatavatel Kässbohreri madalraam-poolhaagistel on nüüd olemas ka 500 mm liigutatava platvormi võimalus. Tänu sellele täiustusele saab kuni 15 meetrini pikendatud tasast platvormipinda kasutada oluliselt efektiivsemalt.

Viimane uudis Kässbohrerilt on professionaalne tarkvara, mis võimaldab kasutajale lihtsal viisil leida koorma õiget paigutamisviisi. Programmi on sisestatud treileri tehnilised parameetrid  ning sisestades koorma suuruse ja kaalu saab kasutaja optimaalse koorma paigutuse näite graafilises vormis. Tarkvara võimaldab simuleerida nii ühe kui ka mitme koorma asetamisviisi. Lisavõimaluseks on koormuse muutmise simulatsioon treileri erinevatel pikendusastmetel.

Saksa kaubamärk Kässbohrer pakub laias valikus erinevat tüüpi poolhaagiseid:  tent- ja kardinpoolhaagised, tsisternid, platvormid, konteinerveokid ja silo tüübi poolhaagised.

Artikli ilmumist toetas TIMEX S.A. Eesti Filiaal www.kaessbohrer.ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077