Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 15. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam tegi reisijaterekordi

Tänavu juulis läbis ASi Tallinna Sadam koosseisu kuuluvaid sadamaid 1,14 miljonit reisijat, mis on 2,4% rohkem kui aasta varem ning seni suurim ühes kuus teenindatud reisijate arv.

Sadama teatel suurenes reisijate arv kõikidel liinidel, absoluutarvult kõige suurem kasv toimus Tallinn-Helsingi liinil, mida kasutas eelmise aastaga võrreldes täiendavalt 160 000 reisijat.

ASi Tallinna Sadam reisi- ja kruiisilaevanduse valdkonna ärisuunajuhi Sirle Arro sõnul on selle aasta kõikidel kuudel reisijate arv olnud läbi aegade suurim. „Oleme jõudmas olukorda, kus teatud päevadel ja teatud reisidele ei olegi nii lihtne pileteid, rääkimata autokohast hankida, küllap seda on pidanud juba osad reisijad ka kogema,“ lausus Arro.

“Reisijate arvu kasvu taga on eelkõige õnnestunud turismiedendus ning ka eestlaste reisiaktiivsuse tõus ja seda just lähiriikidesse oma transpordivahendiga,” tähendas Arro.

Seitsme kuuga teenindas Tallinna Sadam 5,17 miljonit reisijat, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 4,6% rohkem. Põhiosa ehk  82% reisijatest moodustavad Tallinn-Helsingi liinil laevadega sõitnud inimesed, keda oli kokku 4,06 miljonit.

Tallinn-Stockholm liinil reisis 11% ehk 571 000 reisijat ja Peterburi liinil 99 000 reisijat. 5% Tallinna Sadama sadamaid seitsme kuu jooksul läbinud reisijatest olid Tallinna ja Saaremaaga tutvuma tulnud kruiisituristid, keda oli kokku 278 000.

Käesoleva aasta lõpuks ootab Tallinna Sadam 8,7 miljonit reisijat. Eelmisel aastal läbis ASi Tallinna Sadam koosseisu kuuluvad sadamaid 8,48 miljonit reisijat, kellest 443 000 olid kruiisituristid.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077