Autor: Tanel Raig • 27. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paldiski lõunasadam lõi põhjasadamalt laevaliini üle

Baltic Line hakkab alates 28. nädalast Paldiski põhjasadama asemel laadimissadamana kasutama Tallinna Sadama koosseisu kuuluvat Paldiski lõunasadamat.

Paldiski lõunasadam on Eesti suurim ro-ro sadam. Baltic Line tõi sadamavahetuse põhjustena esile, et Paldiski lõunasadam võimaldab klientide kaubavoogusid paremini teenindada, kuna sadamas on hästi arenenud infrastruktuur mitmete ro-ro kaidega, suurema ro-ro operatiivlavaga ning sadama-alal paiknevate suurte kinniste ja avatud laopindadega. Samuti teenindab Paldiski lõunasadam ro-ro liinilaevaliiklust kontinendi ja Skandinaavia sadamatest/sadamatesse, mis avardab kaupade ümberlaadimisvõimalusi.

Baltic Line’i m/l Baltic Betina kaks korda kuus külastatavad põhilised laadimissadamad on Paldiski ja Turu (Soome). Baltic Line külastab samuti Norra sadamaid Moss, Larvik, Lyngdal, Sandnes ja Bergen ning Taani sadamat Grena/Hundested.

Baltic Line laevaliin on osa Norra kontsernist NorLines AS, mis opereerib Läänemerel ja Põhjamerel 10 kaubalaevaga. Lisaks sellele korraldab NorLines kaubavedusid Hurtigruteni 11 laeval Norra rannikul. NorLines omab samuti 40%-list osalust Sea-Cargo ASis, mis opereerib 6 ro-ro laevaga kontinendi, Suurbritannia, Taani ja Norra sadamate vahel. NorLines on asutatud 1988. aastal. 2011. majandusaasta müügitulu oli ligikaudu 0,7 miljardit Norra krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077