Autor: Tanel Raig • 19. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti sadamates jätkub kaubamahtude vähenemine

Eesti sadamates on viie esimese kuuga lastitud ja lossitud 4,5% vähem kaupu kui eelmisel aastal sama ajaga.

Mai lõpuks on Eesti sadamates lastitud ja lossitud kokku 19,76 miljonit tonni kaupu võrreldes eelmise aasta 20,7 miljoni tonniga, selgub Statistikaameti avaldatud andmetest. Kaubamahud hakkasid vähenema alates märtsist. Aprillis on olnud kaubamahtude langus võrreldes eelmise aasta sama kuuga kõige suurem, -17,4%. Mais oli kaupa vähem 11%.

Suure panuse kaubamahtude langusesse on andnud Tallinna Sadam, mille kaubamahud on viie kuuga vähenenud 14,2%. Tallinna Sadama kaubamahtude statistikast nähtub, et peamiselt on kaubamahtude languse taga vedelkaup, mida on viie kuuga läbi sadama liikunud 9,38 miljonit tonni võrreldes eelmise aasta 12,8 miljoni tonniga. Sadamast on tänavu peaaegu kadunud ka vilja- ja söe vedu.

Oma andmeid on avaldanud ka Kunda sadam, mis on aasta esimese viie kuuga kaubamahtudes eelmisest aastast maha jäänud 5%. Kokku on sadamat tänavu läbinud 0,69 miljonit tonni kaupa.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077