Autor: Tanel Raig • 12. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raudtee konteinerveod kasvavad jõudsalt

Eesti Raudtee taristul veeti tänavu esimeses kvartalis konteineried 12 378 TEU-d, mis oli eelmise aasta mahtudest 54% rohkem.

Eriti kiiresti kasvas raudteel veetava konteinerkauba hulk märtsis. Kasv võrreldes eelmise aasta märtsiga oli 73%. Kokku veeti tänavu märtsis raudteel konteinereid 5146 TEUd.

Kogu kauba hulk on Eesti Raudtee taristul siiski vähenenud. Võrreldes eelmise aasta I kvartaliga oli kaupa 8,2% vähem, ehk kokku 7,88 miljonit tonni.

Kolme kuuga veeti naftat ja naftasaadusi 5,1 miljonit tonni, mis oli võrreldes mulluse veomahuga 12,4% väiksem tulemus. Märtsis veeti nimetatud kaupa kokku 1,82 miljonit tonni ehk 10% vähem kui aasta tagasi. Põlevkiviveod langesid mullusega võrreldes üle 44%, olles I kvartalis kokku 0,9 miljonit tonni.

Väetiste vedu suurenes aastaga ligi 70%, andes kokku 0,73 miljonit tonni veoseid. Viis korda suurenes keemiakaupade vedu, mille veomaht oli kokku 0,56 miljonit tonni.

Transiitvedudes liikus aasta esimese kolme kuuga 6,24 miljonit tonni kaupu, mis võrreldes eelmise aastaga oli 1,6% väiksem maht. Kohalikud veod langesid 40%, 1 miljoni tonnini. Eksport-importveod suurenesid 16,8% ning olid kokku 0,6 miljonit tonni.

Kokku oli Eesti raudteevedude maht märtsikuus 2,81 miljonit tonni ning võrreldes eelmise aasta märtsiga olid mahud 4,3% väiksemad. Samas kasvatas Eesti Raudtee tütarettevõte EVR Cargo oma veomahtu 17,7%, mis moodustas kogu taristul veetud kaubamahust 69,9%. E.R.S.i veomaht vähenes samal ajal 39,3% ja osakaal kogu veomahust langes 30,1%-le.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077