Autor: Tanel Raig • 22. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ain Kaljurand: Eesti maksu-süsteem vajab muudatust

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul vajab maksusüsteem muudatust, et panna kohalikud omavalitsused huvituma nende territooriumil olevate firmade arendamisest.

Kaljurand kutsus tänasel Harjumaa omavalitsusjuhtide seminaril „Elukeskkond ja ettevõtlus – probleemid ja lahendused“ mõtlema ettepaneku üle, et osa ettevõtte majandustegevuse tulust laekuks otse kohalikule omavalitsusele, mille territooriumil ettevõte tegutseb.

Kaljuranna sõnul üritab sadam maailmast üles leida partnereid, kes võiksid investeerida logistikakeskustesse või tootmisse. „Oleme nendega juba peaaegu käsi löömas, et siia võiks sündida mõni tehasekene, kuid siis tuleb minna omavalitsusega planeeringute läbirääkimistele ja me ei oska investorile öelda, millal tema projekt realiseeruda võiks,“ kirjeldas Kaljurand. Ta lisas, et ei ole seisukohal, et kõik projektid peavad realiseeruma. Kuid oluline on aeg, mille jooksul selgub, kas projekti on mõistlik käiku anda või mitte. „Kuid asjad jäävad venima ja globaalses mõttes mängime sellega oma edu maha,“ nentis Kaljurand.

Kaljurand möönis, et omavalitsused ei näe praegu kasu oma territooriumil asuvast ettevõttest. „Olgem ausad, et Tallinna Sadam täna kohaliku omavalitsuse jaoks midagi eriti ei anna. Kohalikule omavalitsusele jääb ainult maamaks, kaevandustasu ja saaste. See ongi probleem,“ tunnistas Kaljurand oma esinemises. „Kuid venitamistaktika ei ole lahendus. Kutsun kaasa mõtlema lahenduste üle, et kohalikud inimesed tunneksid nende territooriumil tegutseva ettevõtte tegevuse olulisust ka kohalikule omavalitsusele.“

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077