Autor: Tanel Raig • 21. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts peab vastama Keskerakonna küsimustele Rail Balticast

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed esitasid täna majandus- ja kommunikatsiooniministrile Juhan Partsile arupärimise Pärnu rongiliikluse ja Rail Baltica projekti kohta.

Planeeritav Rail Baltica kulgeb projekti kohaselt olemasoleva raudteega paralleelselt läbides Pärnut. Rongipeatuse asukoha lähistele soovib AS Aqua Marina (endine AS Saare Olerex) ehitada kütusetankla. Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni väitel on ümberkaudsed elanikud suures mures piirkonna turvalisuse pärast. „Tankla maa-alused kütusemahutid hakkavad paiknema hetkel toimiva ja planeeritava Rail Baltica raudtee vahetus läheduses raudtee kaitsevööndi tsoonis,“ selgitas ta.

Seetõttu soovivad arupärijad teada, kas ministeerium on analüüsinud, kuidas võib rongide liiklusest põhjustatud vibratsioon mõjutada kütusemahuteid. „Lisaks tahame teada, kas Pärnusse planeeritakse rajada ka uus raudteejaam,“ märkis Simson.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077