Autor: Tanel Raig • 6. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbesõidukite müük kukkus aasta algusega võrreldes 40%

Veebruaris müüdi Eestis 148 tarbesõidukit, mida on 100 võrra vähem kui suudeti müüa jaanuaris. Jaanuari tarbesõidukite müüginumbreid oli aidanud kasvatada saastekvootide eest ostetud bussid.

Eelmise kuuga võrreldes on tarbesõidukite müügi langus 40%. Ligi poole võib müügi langusest panna Iveco busside arvele. Jaanuari müügi arvele läks 42 saastekvootide raha eest ostetud Iveco bussi. Kuid võrreldes jaanuariga müüdi vähem ka enamus teisi tarbesõidukite marke.

Suurim oli veebruaris müük Peugeoti tarbesõidukite müük, mida müüdi kokku 27. Populaarseimad olid alla 4m3 kaubaruumi mahuga kaubikud. Peugeotiga paaris käib ka Citroeni müük, milledest leidis ostja 24 sõidukit, milledest enim läksid kaubaks samuti alla 4m3 kaubaruumi mahuga kaubikud.

Raskeveokitest on liidriohjad Volvo käes, kes müüs veebruaris 16 raskeveokit.

Aasta kokkuvõttes on tänavu Eestis müüdud 396 tarbesõidukit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077