Autor: Tanel Raig • 2. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Petised kasutavad Eesti veofirmade kodulehekülgedelt varastatud dokumente

Petisvedajad kasutavad veofirmade koduleheküljel avaldatud vedaja vastutuse kindlustuspoliisi numbreid, et petta veotellijatelt välja kaubakoorem ning see varastada, hoiatas Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon (ERAA).

ERAA poole pöördus veofirma, kellega on ühendust võtnud erinevad välisriikide kaubasaatjad palvega aidata leida (petis)vedajat, kes olevat kauba peale võtnud. Sihtkohta pole aga vedaja jõudnud, kontaktisikud pole enam kättesaadavad ning ka kaup on jäljetult kadunud. Veofirma poole pöördus kaubasaatja seetõttu, et petisvedaja esitas selle veofirma vedaja vastutuse poliisi, mis oli üleval olnud ka ettevõtte interneti koduleheküljel.

Petisvedajad kasutavad ERAA teatel sõidukite numbrimärke, mida ei ole liiklusregistris arvel või peaksid sellise numbrimärgiga autod olema tegelikult sõiduautod või kaubikud.

ERAA soovitab vedajatel mitte avaldada oma interneti leheküljel tegevuslubade, kindlustuste jms dokumentide koopiaid, et vältida nende kuritarvitamist. Veotellijal soovitab aga ERAA kontrollida andmete vastavust tegelikkusele nende kodulehel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077