Autor: Tanel Raig • 24. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestist juhitud Addinoli määrdeainete müük tegi suurima tõusu Lätis

Kogu Ida-Euroopas Saksa Addinoli määrdeaineid müüv OÜ Addinol MM tegi eelmisel majandusaastal suurima müügihüppe Lätis, kus kasvas käive 82%. Eestis suudeti käivet kasvatada ligikaudu 19%.

Addinol MM müüb määrdeaineid Eestis, Lätis, Leedus, Valgevenes ja Ukrainas. Ettevõtte majandusaasta on oktoobrist septembrini ja eelmisel majandusaastal ulatus käive ligikaudu 13 miljoni euroni. Aasta varasemaga oli kasv 37%. Kõige suuremat käibekasvu näitas Läti, kellele järgnesid Venemaa ja Ukraina. Eestis on ettevõte juba turuliider ning siin suudeti käivet kasvatada ligikaudu 19%.

Addinol MM ärijuht Tiina Suija lausus, et on müügitulemustega Ida-Euroopas väga rahul. „Vaadates tagasi 2010/2011 majandusaastale, saan südamerahuga väita, et see aasta oli küll raske, kuid väga edukas nii meie emafirmale Saksamaal, kui ka tütarfirmale Eestis,“ kinnitas Suija.

Suija lisas, et määrdeainete turul valitseb väga tihe konkurents ja käib pidev halastamatu hinnavõitlus. Lätis on aga tema edu toonud sealne mõtteviis, mis vaatamata Eestiga võrreldes kehvemale majandusseisule pöörab Suija väitel rohkem tähelepanu rohelisele energiale ja see annab Addinolile parema võimaluse oma konkurentsieelised välja tuua.

Addinol MM Saksa emafirma käive kasvas möödunud majandusaastal 26%. Edukalt on arenenud Addinoli Bulgaaria filiaal ja käivitunud projektid Soomes ja Rootsis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077