Autor: Tanel Raig • 6. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa lennujaamade kasvud kahvatuvad Tallinna Lennujaama kõrval

Üle Euroopa naudivad lennujaamad 2011. aasta rekordtulemusi. Samas ei saa seni oma tulemused teatanud lennujaamadest ükski kasvult ligilähedale Tallinna Lennujaama eelmise aasta tulemusele.

Tallinna Lennujaam teenindas möödunud aastal 1,91 miljonit reisijat, mida on 38,2% võrra rohkem kui aasta varem.

Varssavi Chopini lennujaam teenindas 9,06 miljonit reisijat, mida on 7,2% rohkem kui aasta varasemal perioodil. Samas aga kahanes lendude arv 5% võrra. Lennujaama direktori Michal Marzeci sõnul vedas neil hea ilmaga – ei olnud vulkaane. Saavutus on eriti märkimisväärne seetõttu, et kuni augustini kasutati ainult ühte tõusu- ja maandumisrada.

Malta Rahvusvaheline lennujaam teatas, et teenindas 3,5 miljonit reisijat, mis oli rekordiline saavutus ja 6,5% võrra rohkem kui 2010. aastal.

Rootsi Stockholmi Skavsta lennujaam seisis silmtsi 2,8% tõusuga, mis oli samuti rekordiline. Tegevdirektor Dot Gade Kulovouri märkis, et rekordiline polnud mitte ainult reisijate number, vaid ka pakutavate sihtkohtade arv 61.

Suurbritannia Londoni City lennuväli teatas 7,6% reisijate arvu tõusust, mis küündis kolme miljonini. Lennujaama sõnul loodetakse samas tempos jätkata ka 2012. aastal. Rõhku pannakse vaba aja ja ärireisijate arvu kasvatamisele. Samas arendatakse ka sissetulevaid reise Euroopa vahejaamadest ja New Yorgist.

Tegevdirektori Richard Goodingi sõnul on julgustav näha reisijate liikumise kasvu, eriti kui oli tegemist väga väljakutsuva perioodiga turismimajanduses. Käesolevast aastast loodetakse suuri tulemusi seoses Londonis toimuvate 2012. aasta olümpia ja paraolümpiamängudega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077