Autor: Jaana Pikalev • 7. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TNT Expressi aktsionärid nõuavad muutusi juhtkonnas

Kaks TNT Expressi vähemusaktsionäri nõuavad, et ettevõtte tegevjuht Marie-Critsine Lombard lahkuks oma ametist, sest ettevõtte majandusnäitajad on viletsad.

Kanada firma Alberta Investment Management (Aimco) ja USA riskifond Jana Partners (mõelamele firmale kuulub 5% kullerfirma aktsiaid), esitasid TNT Expressi tegevjuhile tagasiastumispalve, vahendas IFW. Nad viitavad TNT kehvadele majandustulemustele ning ebaviisakale juhtimisstrateegiale.

Aimco kõrgema ametniku Het Fnancieele sõnul on nad muutustest ettevõtte juhtkonnas juba läbirääkinud.

Maailma kaubanduse langusest tabatud, on TNT Express juba korrigeerinud oma väljavaateid käesoleva aasta majandustulemusteks. Lisaks keskpärastele tulemustele Euroopas ja Aasias on kullerfirmal raskusi ka Brasiilias.

Aktsionärdie sõnul on TNT Expressi aktsiaväärtus langenud poole võrra ajast (käesoleva aasta maist - toim), mil praegune tegevjuht Lombard võttis juhtimise üle.

 "Igaühel on õigus oma arvamus ja me tunnistame, et oleme teinud vigu Brasiilias," ütles TNT Expressi pressiesindaja Amsterdamist. "Aga meil on lahendused olemas ja oleme seadnud eesmärgiks oma tegevust Brasiilias tuua tagasi nullpunkti 2012. aasta teisel poolel 2012 ja 2013. aastaks meie Hiina tütarettevõtetes," lisas ta.

Aimco ja Jana on väljendanud ka rahulolematust TNT emaettevõtte järelevalveorgani suhtes, väites, et pooled selle liikmed on pärit endisest TNT postiteenuste divisjonist ning aeglustavad strateegiliste otsuste tegemisel  kullerfirmas TNT Express.

Arvestades asjaolusid, on võimalik, et Post NL, kellele kuulub 29,9% TNT Expressi aktsiatest, paneb osa aktsiatest täiendavalt müüki.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077