Autor: Jaana Pikalev • 1. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air lisab sihtkohti Soome ja hakkab lendama Tbilisisse

Alates järgmisest aastast avab Estonian Air kolm uut sihtkohta Soomes. Lisaks avatakse aprillis lennuliin Gruusia pealinna Tbilisisse.

26. märtsist hakkab lennufirma lendama Tallinna-Joensuu liinil neli korda nädalas, 27. märtsist Tallinna-Kokkola/Pietarsaari liinil 6 korda nädalas ja 3. aprillist Tallinna-Kajaani liinil neli korda nädalas.  8. aprillist toimuvad Tallinna-Tbilisi  lennud neli korda nädalas.

„Estonian Airi eesmärk on tuua Tallinnasse eri eesmärkidel lendavaid reisijaid, pöörates suuremat tähelepanu transiitreisijate osakaalu suurendamisele. Kuna Eesti turg on väike, on tarvis seda n-ö suuremaks kasvatada, et Eestist algavaid lende saaks pakkuda majanduslikult jätkusuutlikult,“ selgitas Tero Taskila, Estonian Airi juhatuse esimees.

Vastavalt Finavia andmetele aitasid Estonian Airi lennuvõrgustikku lisatud Soome regionaalsed lennujaamad suurendada eelmisel aastal Soome lennureisijate arvu 353 563 võrra ning 2005. aastal koguni rohkem kui poole miljoni reisija võrra.  Viimase viie aasta jooksul on Soome lennureisijate arv kasvanud  rohkem kui 1,3 miljoni võrra,” selgitas Tero Taskila, Estonian Airi juhatuse esimees.

„Estonian Air on täna ainus rahvusvaheline vedaja, kes pakub nendes lennujaamades täisteenust ja laia sihtkohtade võrgustikku Euroopasse, Skandinaaviasse ja SRÜ riikidesse. Transiitreisijad väiksematest linnadest ja nende ümbrusest, nagu Tartu, Jyväskylä, Trondheim, Kokkola/Pietarsaari, Kajaani, Joensuu jt aitavad Estonian Airil pakkuda head lennugraafikut ja hinda näiteks Amsterdami, Brüsselisse, Kopenhaagenisse, Moskvasse ja teistesse Euroopa suurtesse linnadesse,” lisas Taskila.

Selleks, et veelgi avardada lennuvõrgustikku ja arendada transiitliiklust Estonian Airi idas ja läänes paiknevate sihtkohtade vahel, avab lennufirma 8. aprillil 2012 uue sihtkoha – Gruusia pealinna Tbilisi, hakates sinna lendama neli korda nädalas.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077