Autor: Jaana Pikalev • 22. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tadžikistan võib Eesti lenduri vabastada juba täna

Tadžikistani prokuratuur palus vähendada  Eesti kodanikust piloodile Aleksei Rudenkole ja tema kolleegile Venemaa kodanikule Vladimir Sadovnitšile määratud vanglakaristuse tähtaega ja vabastada nad juba täna, vahendas Ria Novosti.

Ettepaneku kohaselt soovitab prokurör vähendada vanglakaristust kahele ja poolele aastale senise määratud kaheksa ja poole aasta asemel. Arvestades, et piloodid on juba kuus kuud vahi all viibinud, on võimalik, et kohus vabastab mehed täna amnestia alusel.

 8. novembril mõisteti Rudenko ja Sadonitši süüdi salakaubaveos, ebaseaduslikus piiriületuses ja lennuvedude eeskirjade rikkumises, määrates neile vanglakaristuse kaheksaks ja pooleks aastaks. 

Piloodid end süüdi ei tunnistanud ning taotlevad õigeksmõistmist.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077