Kadrin Karner • 9. november 2011
Jaga lugu:

Eesti Raudtee maksab Koidula jaamarajatiste eest 41,8 mln eurot

Eesti Raudtee tütarettevõte EVR Infra ja Riigi Kinnisvara (RKAS) allkirjastasid kokkuleppe, mille kohaselt ostab EVR Infra veidi vähem kui 41,8 miljoni euro eest ennetähtaegselt välja Koidula raudteepiirijaama raudteerajatised ja -taristu objektid.

Varem on EVR Infra investeerinud Koidula raudteepiirijaama väljaehitamisesse 5,2 miljonit eurot ning tehingu kogumaksumus jääb 41,8 miljoni euro lähedale. 

Allkirjastatud kokkulepete kohaselt saab EVR Infra raudtee taristu varade omanikuks, teatas Eesti Raudtee. RKAS jääb Koidulas riigi poolt rahastatud hoonete ja neid teenindavate tehnovõrkude omanikuks ja haldajaks.

Algselt olid ettevõtted kokku leppinud, et EVR Infra tasub RKASile nimetatud objektid väljaostu summa 20 aasta jooksul. Võrreldes 2007. aastal sõlmitud kokkuleppe tingimustega on praegu EVR Infral soodsam rajatised ja objektid välja osta ning finantseerida tehingut omavahenditest.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee