Autor: Kadrin Karner • 9. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Raudtee maksab Koidula jaamarajatiste eest 41,8 mln eurot

Eesti Raudtee tütarettevõte EVR Infra ja Riigi Kinnisvara (RKAS) allkirjastasid kokkuleppe, mille kohaselt ostab EVR Infra veidi vähem kui 41,8 miljoni euro eest ennetähtaegselt välja Koidula raudteepiirijaama raudteerajatised ja -taristu objektid.

Varem on EVR Infra investeerinud Koidula raudteepiirijaama väljaehitamisesse 5,2 miljonit eurot ning tehingu kogumaksumus jääb 41,8 miljoni euro lähedale. 

Allkirjastatud kokkulepete kohaselt saab EVR Infra raudtee taristu varade omanikuks, teatas Eesti Raudtee. RKAS jääb Koidulas riigi poolt rahastatud hoonete ja neid teenindavate tehnovõrkude omanikuks ja haldajaks.

Algselt olid ettevõtted kokku leppinud, et EVR Infra tasub RKASile nimetatud objektid väljaostu summa 20 aasta jooksul. Võrreldes 2007. aastal sõlmitud kokkuleppe tingimustega on praegu EVR Infral soodsam rajatised ja objektid välja osta ning finantseerida tehingut omavahenditest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077