Autor: Jaana Pikalev • 7. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti raudtee säilitab liidripositsiooni Baltikumis

Vaatamata majanduskriisile, mis mõjutas mitmeid valdkondi Lätis, jätkavad raudtee kaubaveomahud kasvu ning riigi omanduses olev raudteeettevõte Latvijas dzelzcels (LDz) prognooside kohaselt ulatub tänavu veetavate kaupade maht 57 miljoni tonnini, teatas Läti transpordiministeerium.

Selles valguses näib, et Läti hoiab oma liidripositsiooni raudteekaubavedudes kogu Baltikumis, vahendas Baltic Course. Leedu prognooside kohaselt ulatub riigi raudteekaubavedude maht tänavu 52,6 miljoni tonnini ning Eesti seal kõrval vaid 30,5 miljoni tonnini. 

Viimaste andmete kohaselt tõusis Läti raudteel veetavate kaupade maht kolme kvartali järel 16,93% ning ulatus 43,1 miljoni tonnini.

Ligikaudu samas kasvufaasis ehk 16,5% kasvas ka Läti sadamatest veetavate transiitkaupade maht, mis ulatus kokku 34,66 miljoni tonnini.  

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077