Jaana Pikalev • 3 november 2011

Muuga konteinerite käive kasvab jõudsalt

AS Muuga CT oktoobris käideldud kauba maht on võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvanud 36%, sellega hoiab ettevõte eelmiste kuude kasvutempot.

Kümne kuuga kokku on Muuga konteinerterminal käidelnud 162 056 TEUd, mida on 29% enam kui möödunud aastal, teatas ettevõte.

 “Mul on hea meel nentida, et ka oktoobri tulemused viitavad, et oleme konteinerkaupade käitlemises sel aastal kõigi aegada parima tulemuse kursil. Meie tulemused näitavad, et kui Eesti võib transiitmahtudes Venemaale aina rohkem ja rohkem kaotada, siis reaalsetes kompetentsi ja kogemuste põhistes niššides on meil võimalik oma positsioone säilitada või meie näitel ka parandada,” kommenteeris Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee. “Ust-Luga sadama kaubamahud kasvavad kordades, samas on Tallinna Sadama kaubamaht kokku juba mitmendat kuud järjest languses. Peame kõik Venemaal toimuvat  tähelepanelikult jälgima – nende Meresadamate arendamise strateegia aastani 2030 näeb ette Vene välismajanduskaupade täielikku ümbersuunamist naaberriikidest Vene sadamatesse. Eestis tegutsevad transiidiettevõtted ei peaks  mitte niivõrd konkureerima omavahel, vaid tegelikult teiste regionaalsete tegijatega,” viitas üldist trendi Laidvee. 

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150