Jaana Pikalev • 2. november 2011
Jaga lugu:

Maavalitsus jättis bussifirma lisatoetuseta

Saare maavalitsus jättis rahuldamata Lääne-Saaremaa bussiliine teenindava AS-i Harjumaa Liinid taotluse riikliku toetuse suurendamiseks.

“Tegelikult me isegi ei arutanud seda taotlust, kuna taotlus ei sisalda tegelike kulude kasvu võrreldes eelmise perioodiga,” ütles Saare maavalitsuse ühistranspordi nõunik Taavi Kurisoo, Saarte Häälele. Harjumaa Liinid esitas möödunud nädalal Saare maavalitsusele taotluse, kus tuginedes mitmesugustele hinnaindeksite tõusudele soovis 2012. aastal riikliku toetuse suurendamist 0,59 sendilt 70 sendile kilomeetri kohta.

Taavi Kurisoo sõnul küsib bussiettevõte oma taotluses nii palju toetust, kui läbisõidutariifi piirmäära arvestamise valem seda maksimaalselt võimaldab, kuid sellist lähenemist ei saa maavalitsus aktsepteerida. Vastavalt avaliku teenindamise lepingule on bussifirmal õigus taotleda riikliku toetuse suurendamist ikka ainult vastavalt tegelike kulude kasvule.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee