Autor: Jaana Pikalev • 2. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maavalitsus jättis bussifirma lisatoetuseta

Saare maavalitsus jättis rahuldamata Lääne-Saaremaa bussiliine teenindava AS-i Harjumaa Liinid taotluse riikliku toetuse suurendamiseks.

“Tegelikult me isegi ei arutanud seda taotlust, kuna taotlus ei sisalda tegelike kulude kasvu võrreldes eelmise perioodiga,” ütles Saare maavalitsuse ühistranspordi nõunik Taavi Kurisoo, Saarte Häälele. Harjumaa Liinid esitas möödunud nädalal Saare maavalitsusele taotluse, kus tuginedes mitmesugustele hinnaindeksite tõusudele soovis 2012. aastal riikliku toetuse suurendamist 0,59 sendilt 70 sendile kilomeetri kohta.

Taavi Kurisoo sõnul küsib bussiettevõte oma taotluses nii palju toetust, kui läbisõidutariifi piirmäära arvestamise valem seda maksimaalselt võimaldab, kuid sellist lähenemist ei saa maavalitsus aktsepteerida. Vastavalt avaliku teenindamise lepingule on bussifirmal õigus taotleda riikliku toetuse suurendamist ikka ainult vastavalt tegelike kulude kasvule.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077