Autor: Jaana Pikalev • 1. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leisi vald hädas teid lõhkuvate metsaveokitega

Leisi vallavalitsus on sunnitud osa vallateid sulgema, kui metsafirmad ei lõpetada teede lõhkumist puidu väljaveol.

Leisi vallavalitsus saatis üheksale metsandusfirmale märgukirja, milles väljendab rahulolematust metsa väljaveol esineva kehva töökultuuri ja seadusetuse üle ning kutsub ettevõtteid metsa väljaveoga seonduvat kooskõlastama, esitama andmed sõidukite arvu, vedude mahu, teekonna ja sõitude sageduse kohta, vahendas Saarte Hääl.

“Tahame meelde tuletada, et vallatee on samasugune avalik tee nagu riigimaantee, kus metsafirmad reeglina oma tegevuse kooskõlastavad ja üldjuhul ka enda järelt koristavad,” ütles Leisi abivallavanem Enno Reis.

Abivallavanem rääkis, et paljudel juhtudel rajatakse metsamaterjali laoplatse omavoliliselt lausa teemaale, hiljem jäetakse endast maha koristamata laoplatsid ja teel vedelevad puurondid. Parandamata jäävad ebasoodsal ajal teostatud metsaveost tingitud augud, rööpad jne. Juhused, kus metsamajandamisega tegelev ettevõte oma süüd tunnistab ja lõhutud tee ära parandab, on pigem erandlikud, märkis Reis.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077