Autor: Jaana Pikalev • 26. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post tõstis töötajate tunnitasu miinimumi

Eesti Posti kollektiivlepingu läbirääkimistel lepiti kokku kirjakandjate, klienditeenindajate, postitöötlejate tunnitasu miinimummäära tõusus, teatas ettevõte Logistikauudistele.

Eesti Post ja Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liit (ESTAL) ning Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühing (ETTA) sõlmisid täna uue kollektiivlepingu.

Eesti Posti juhatuse esimehe Ahti Kallaste sõnul näitab lepingu uuendamine, et rasketest olukordadest on võimalik välja tulla ainult ühiste jõupingutustega.

„Pingeliste läbirääkimiste käigus arutasime erinevaid töösuhteid puudutavaid küsimusi, sealhulgas töötajate sotsiaaltagatisi puudutavaid kollektiivlepingu peatükke. Eesti Posti, ESTAL-i ja ETTA vahelise koostöö eesmärgiks oli läbirääkimiste käigus saavutada kõiki osapooli rahuldav kokkulepe, milleni ka jõudsime. Lepingu kehtivusaeg on üks aasta,“ kommenteeris lepingut Kallaste.

„Rõõmu teeb see, et palga- ja  töötingimuste küsimused, mis nõuavad suurt tähelepanu, said läbirääkimiste käigus mõlemaid pooli rahuldavad lahendused. Erilist tähelepanu pöörati kollektiivlepingus töötasudele ja nende rakendamisele läbi kollektiivlepingu, “ ütles ESTAL-i esimees Õie Väljas.

Eelmine kollektiivleping sõlmiti 2009. aastal kehtivusajaga kaks aastat.

Ametiühingute poolset läbirääkimiste delegatsiooni juhtis ESTAL-i esimees Õie Väljas, Eesti Posti juhtkonda esindas juhatuse esimees Ahti Kallaste.

ESTAL-is ja ETTA-s on liikmeid kokku pea 5500, neist Eesti Posti töötajaid ligi 1000.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077