Autor: Rivo Sarapik • 20. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnairi 10 lennukit sai äikesetormis välgutabamuse

Välk lõi eile õhtul ja täna öösel kümnesse Finnairi lennukisse, mille tõttu pidid osad lennukid naasema lennujaama. Soome lennufirma graafik sai tugevasti häiritud.

Eile õhtul möllas Soome lõunaosa kohal selle aastaaja kohta haruldane äikesetorm, mille tõttu kümned lennud hilinesid ning osa tuli üldse tühistada. Finnair tunnistab, et olukord oli ekstremaalne. Kõik lennukid läbisid täiendava tehnilise kontrolli ning mõnedel õhusõidukitel leiti kerged välgukahjustused, vahendas YLE Uutiset.

"Olukorra tegi tavapäratuks rohke välgusähvimine, mis on sel aastaajal erakordne. Kui välk tabab lennukit, näeb nii heledat sähvatust kui tunneb, kuidas lennuk liigub. See on hirmutav, kuid reisijaile ohtu pole," kommenteeris Finnairi kõneisik Inka Ikonen.

Finnair tühistas täna hommikul lennud Helsingist Hamburgi ja Genfi. Kümned lennukid olid sunnitud pärast õhkutõusmist Helsingisse tagasi pöörduma. Teiste seas pöördus Helsingisse tagasi Kreekasse suundunud tšarterlend, mis sai välgutabamuse. Hommikul oli lennuk taas sõidukorras ning võttis suuna Kreekale.

Siselendudest suunati 10 minutit pärast õhku tõusmist tagasi Helsingi Vantaa lennuväljale lennud Oulusse, Vaasasse ja Joensuusse.

Lennufirma teatel läbisid kõik tabamuse saanud lennukid tehnilise kontrolli ning osadel tuvastati pisikahjustused.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077