Autor: Rivo Sarapik • 20. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti hakkab vaba jäämurdja pärast võitlema

Eestile sobiv jäämurdja vabanes praegu turule, mistõttu soovitab majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts tänasel valitsuse kabinetiistungil selle kasutamiseks kiiresti leping sõlmida.

"Hetkel on turule tekkinud meie tingimustele sobiv laev, mida paraku soovivad prahtida juba ka teised ettevõtted," vahendas valitsuse pressiteenistus. Laevandusturul ei ole saada vabu jäämurdjaid, kuna kõik on hõivatud kehtivate prahilepingutega. Erandkorras vabanevate laevade peale on aga suur nõudlus.

Eesti jäämurdevõimekus Soome lahel piirdub jäämurdjaga Tarmo. 48 aasta vanuse laeva võimekus töötada jäämurdjana on kriitilise piiri peal, kuna Tarmo on tehniliselt ja moraalselt vananenud ning võimalike rikete oht on suur.

Kuna Eesti sadamad paiknevad Soome lahe erinevates piirkondades, siis ei saa juba keskmise talve puhul ühe jäämurdjaga kõikidele laevadele pakkuda rahuldavat teenust.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077