Autor: Jaana Pikalev • 7. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Karile sõitnud konteinerlaev ähvardab Uus-Meremaad keskkonnakatastroofiga

Uus-Meremaad varitseb keskkonnakatastroof, kuna kolmapäeval karile sõitnud konteinerlaev M/V Rena võib uppuda ning seeläbi võib merevette pääseda ohtlikus koguses naftat veelgi.

Libeeria lipu all seilav 47 230-tonnine laev sattus õnnetusse Uus-Meremaa põhjasaare juures Plenty lahes, vahendas AFP. Merre voolanud nafta moodustab viie kilomeetri pikkuse laigu ja on põhjustanud mitmete veelindude hukkumise. Laevas on 1700 tonni rasket kütteõli, mida püütakse kätte saada. Meres olevat naftalaiku on püütud ajada laiali, kuid see pole andnud tulemusi.

 

 

M/V Rena
Autor: AP/Scanpix
Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077