Autor: Jaana Pikalev • 5. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti Post lõpetab laupäevase postikande tuleval aastal

Läti Post teatas, et lõpetab 2012. aastal laupäevase kirjade ning ajalehtete kättetoimetamise.

Läti kirjastused keeldusid postifirma ettepanekust tasuda laupäevaste kojukannete eest lisatasusid, teatas uudisteportaalile nozare.lv postifirma pressiesindaja Agija Teruda ja Läti pressi ja kirjastuste liidu tegevjuht Guntis Licis.

Licise sõnul on tasud, mida postifirma nõuab ekstreemselt kõrged. Postifirma esindaja aga rõhutas, et tegemist oli kõige soodsama pakkumisega üldse. Ta selgitas, et postifirma tegi pakkumise individuaalselt kõikidele kirjastajatele arvestades nende lehtede tiraaži, kaalu ja ka muid faktoreid, vahendas Baltic Course Letat.

Licise sõnul muudetakse tõenäoliselt 1. jaanuarist tuleval aastal regionaalsete ajalehtede avaldamise graafikuid, mis muidu tavapäraselt ilmuvad laupäeviti, sest kõige tõenäolisemalt hakatakse neid avaldama edaspidi esmaspäeval, ka kolmapäeval ja reedel. 

Licis selgitas veel, et  kohalike ajalehtede kättetoimetamise kulu kasvaks drastiliselt, sest ligikaudu 60% piirkondlikest ajalehtedest tuleb kättetoimetada maapiirkonnas, kus ei ole võimalik kasutada teisi teenusepakkujaid.

Läti Postifirma teatas avalikust tänavu juulis, et soovib tuleval aastal laupäevaste kättetoimetamiste eest hakata võtma lisatasusid.

Läti Post otsustas ka tänavu jaanuaris, et lõpetab kättetoimetamised laupäeviti, kuid kuu aega hiljem otsustas siiski 2011. aastal veel laupäevaseid kojukandeid jätkata. Ettevõtte hinnangul säästaksid nad laupäevase tegevuse lõpetades 700 00 kuni 1,12 miljonit eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077