Autor: Jaana Pikalev • 4. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa parim ettevõte pakub BLRT-le konkurentsi

Saaremaa ettevõtete TOPi esikohal on tänavu eesti kapitalile kuuluv ettevõte, mille peamiseks tegevusalaks on alumiinimumist töölaevade valmistamine ja turustamine. AS Baltic Workboats on äramainimist leidnud kui laevaehitaja, kes noppis laevahanke võidu BLRT ees ning veelgi enam, ettevõte kavatseb saada suurimaks laevade tootjaks Läänemere regioonis.

AS Baltic Workboatsi kontseptsiooniks on müüa lõpptoodangut ning mitte teha allhanketöid teistele firmadele. Oma äri loodab ettevõtte arendada lähima viie aasta jooksul nii kaugele, et saada efektiivse tootmisprotsessiga alumiiniumist töölaevae suurimaks tootjaks Läänemere regioonis ning pakkuda oma tooteid Läänemere regioonis ja ida-Euroopa riikides, kirjeldab firma oma aastaaruandes.

2010. aastal oli AS Workboats müügitulu tunamullusest 33% suurem ning ulatus 233,7 miljoni kroonini. Ettevõtte ärikasum kasvas ligikaudu 24% ning ulatus 42,8 miljoni kroonini.

Ettevõtte toodangute suurimaks tellijateks olid Rootsi Veeteede Amet, Aserbaidžaani Tolliamet, poola Piirivalve, Bulgaaria piirivalve ja Iirimaa kalakaitse. 2010. aastal alustati ka Rootsi piirivalve viie laeva hanke esimese laeva ehitamisega.

2010. aastal investeeris ettevõtte uue tootmishoone ehitusse ja soetati ka uusi tootmisseadmeid. Kokku ulatus laevaehitaja investeering põhivarasse 50,4 miljonit krooni. Investeeringuid teostati EASi kaasabil.

AS Baltic Workboats on Saaremaa ettevõtte, mille omanikud on Märten Vaikmaa ja Margus Vanaselja. 2010. aasta lõpu seisuga on ettevõttel üks laevaehitusega tegelev tütarfirma Adriatic Workboats asukohamaaga Horvaatias.  

Allikas: AS Baltic Workboats aruanded
Foto: Logistikauudised.ee
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077