Autor: Jaana Pikalev • 3. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Post24 võrgustik on käivitunud täies mahus

Eesti Posti 38 Post24 pakiautomaati on töös, millega on võimalik kirju ja pakke nii saata kui vastu võtta. Tegemist on Eesti esimese ööpäevaringselt tegutseva pakiautomaatide võrgustikuga.

„Meie eelis on, et saame pakkuda kliendile ööpäevaringselt turvalist saadetiste edastamise ja kättesaamise teenust,“ rääkis Eesti Posti logistikadivisjoni juht Ansi Arumeel. „Pakiautomaadist saab 24 tundi ööpäevas pakki saata nii teise pakiautomaati kui ka kõikidesse Eesti Posti postiasutustesse või valida kättetoimetajaks kulleri, paki teekond on veebist jälgitav.“

Tegemist on lahendusega, mis viib kasutamismugavuse uuele tasemele – pakiautomaati saab välitingimustes kasutada nii pakkide kui kirjade vahendamiseks 24 tundi ööpäevas; juurdepääs on tagatud nii jalgsi, ühistranspordi kui ka autoga; pakiautomaadid on turvalised ja varustatud valveseadmetega ning paki vastuvõtmiseks kulub kõigest 15 sekundit.

Pakiautomaadid on paigaldatud üle Eesti suurematesse linnadesse enamkäidavatesse kohtadesse. Iseteeninduslikud automaadid võeti kasutusele esmajoones Eestis, lähiajal hakkab Eesti Post teenust pakkuma ka Lätis ja Leedus.

Pakiautomaatide tootja on Poola ettevõte InPost, kelle põhitegevuseks ongi iseteeninduslike automaatide valmistamine. InPosti juhi Lukasz Nowinski sõnul on ettevõte pakiautomaatide tootmises maailmas turuliider. „Üle Euroopa on analoogse tehnoloogiaga pakiautomaate paigaldatud juba ligi 3000. InPostil on Poolas 430 automaati ning laienemine mujale Euroopasse toimub väga kiiresti,” kommenteeris Nowinski. Samalaadseid pakiautomaate paigaldatakse ka Tšiilis, sealsed postijuhid tutvusid eelmisel nädalal Eesti Posti pakiautomaatidega.

 

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077