27. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ateenas taas streigid ja liikluskaos

Ajal, mil Kreeka valitsus teeb viimaseid ponnistusi riiki rahvusvahelise finantsabi ja investeeringute toomiseks, valitseb Ateenas taas protestidest põhjustatud kaos.

Enamik metrooronge ja busse täna neljamiljonilises pealinnas ei sõida, homme ja ülehomme on lubanud streikida ka taksojuhid.

Kreeka parlament hakkab täna õhtul hääletama uut kinnisvaraseadust, lisaks arutatakse eelarvekärpeid ja riigile kuuluva kinnisvara müüki. Samal ajal kohtub peaminister Giorgos Papandreou Berliinis Saksa kantsleri Angela Merkeliga.

Kreekal seisab ees "tõehetk" ning parlament peab täielikult kinnitama säästuplaani, et saada järjekordne finantssüst, mis ühtlasi peab päästma riigi pankrotist, ütles eile Brüsselis ajakirjanikele Euroopa Komisjoni pressiesindaja Amadeu Altafaj.

Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos on teatanud, et tulemas on 20protsendiline palgakärbe, pensione vähendatakse veel 4% lisaks juba kärbitud kümnele protsendile. Ka on plaanis panna 30 000 riigiteenistujat nn vähendatud palgaga "reservi".

Kõige rohkem on kreeklastes vastuseisu tekitanud kinnisvaramaks, mis puudutab viit miljonit kinnisvaraomanikku ja mida hakatakse koguma koos elektriarvega. Riigile peaks see aastas tooma sisse 1,1 protsenti SKPst.

Viimased küsitlused näitavad, et selle maksu vastu on 74 protsenti kreeklastest. Ning tervelt 59 protsenti kreeklastest ei usu, et Papandreou valitsus suudab päästa riigi pankrotist.

Autor: Katri Soe-Surén

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077