• 23.09.11, 15:24
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

airBaltic taotleb pankrotikaitset

Läti lennufirma esitas pankrotikaitse avalduse, kirjutab Handelsblatt. Samm oli vajalik, kuna Läti riik ja investeerimisfirma BAS ei jõudnud kokkuleppele kapitali suurendamise osas. Lennud vähemalt esialgu jätkuvad, kinnitab airBalticu juht Bertolt Flick.
Riia kohus peab nüüd lähipäevil otsustama, kas lennufirma peab pankrotikaitse saamiseks loobuma lennukitest. See võib põhjustada lendude ärajäämist. airBaltic koondab 500 inimest ja kaotab ära mitu sihtkohta, kirjutab AeroTelegraph.
Läti valitsus heidab sakslasest kontsernijuhile ette halba juhtimist ja korruptiivseid kontakte mõjukate oligarhidega. Valitsus, kelle käes on 52,6% lennufirma aktsiatest, oli rahasüstiga nõus ainult tingimusel, et Flick tagasi astub. Samuti on valitsus nõus teatud tingimustel oma osaluse airBalticus müüma ning asub uurima uue lennufirma asutamise võimalusi.
Flick heidab Läti valitsusele ette venitamistaktikat. Hirmust võimaliku vahistamise eest juhib Flick lennufirmat praegu Berliinist. Flick on korduvalt toonitanud, et investeerimisfirma BAS, mille kaasosanik ta on, on valmis igal ajal üle võtma riigi osaluse airBalticus. 
Lennufirma kahjum oli möödunud aastal 50 miljonit eurot. 1995. aastal asutatud lennufirma masinapargis on 36 lennukit.
Autor: Katri Soe-Surén

Seotud lood

Uudised
  • 23.09.11, 15:36
airBalticu kahjum sama suur kui Rail Garanti investeering Muuga konteinerterminali
Auditeerimata andmetel on Läti rahvusliku lennufirma airBalticu  kolme aasta kahjum umbes samas suurusjärgus nagu Rail Garanti investeering planeeritava Muuga konteinerterminali ning teisalt kaks korda sama suur kui Estonian Airi mullune käive.
Uudised
  • 23.09.11, 16:16
Lätlased hakkavad airBalticust vabanemiseks tegema koostööd Finnairiga?
Läti lennufirma airBalticu ühe aktsionäri Baltic Aviation Systems'i nõukogu liikme Inga Piterniece sõnul on Läti riigi partner uue lennufirma rajamiseks airBalticu suurim konkurent Finnair.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele