Autor: Jaana Pikalev • 21. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei operatsioon: 42% transpordivahenditest saadeti täiendavale ülevaatusele

Esmaspäevast tänaseni toimus Narva tollipunktis kolme ameti - maksu- ja tolliameti, politsei- ja piirivalveameti ning maanteeameti ühine operatsioon, mis oli suunatud Euroopa Liidu piiri ületavate transpordivahendite tehnilise seisukorra kontrollimisele.

Kahe ööpäeva vältel kontrolliti kokku 59 transpordivahendit, sealhulgas 14 bussi ja 45 sõiduautot (enamik neist olid USA-s toodetud väikebussid/kaubikud).

Ida maksu- ja tollikeskuse Narva tollipunkti juhataja Voldemar Linno:” Operatsiooni ajal toimunud tolliläbivaatuste tulemusena avastasime ka 620 sigaretti, mille üle piiri toonud inimene maksis piiril ära kõik vajalikud maksud.”

Koostöös PPA korrakaitsepolitsei liiklusüksusega avastasid Ida maksu- ja tollikeskuse tollitöötajad märgatava ülekaaluga sõiduautost deklareerimata kaubana vanametalli, mis ei olnud täies ulatuses deklareeritud.

42% ehk kõigist kontrollitud autodest 26 saatsid operatsioonis osalenud Maanteeameti ja Ida prefektuuri ning PPA liikluspolitseinikud erakorralisele ülevaatusele või kehtestasid neile liiklemise keelu.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna liikluspolitseiniku Priit Tuuna sõnul avastati sõidukite tehnilises seisukorras tõsiseid puudujääke. “Kõige ohtlikumate probleemidena võiks välja tuua läbi roostetanud või mõranenud kandekonstruktsioonid, sõiduki sisuliselt juhitamatuks muutuva rikkis roolisüsteemi ning ohutusnõudeid täielikult eiravalt ümber ehitatud kütusesüsteemid,” rääkis Tuuna.

Operatsiooni ajal sujus koostöö kolme ameti vahel hästi ja osapooled hindasid tulemust väga heaks. Tõdeti, et mõistlik on jätkata taolisi ühisoperatsioone ka edaspidi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077