Autor: Jaana Pikalev • 21. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti automüügiga  Euroopas esirinnas

Augustis kasvas uute autode registreerimine Eestis 85,8%, see seab Eesti Euroopa Autotootjate Assotsiatsiooni (ACEA) andmetel kasvutempo tabelis teisele kohale. Eestist veel suurema automüügis oli Islandil.

Eestile järgneb kasvu poolest Leedu, kus eelmise aastaga võrreldes oli augustis uute autode registreerimine kasvanud 72,4%. Neljandal kohal oli meie lõunanaaber Läti - 40,1% kasvuga, vahendas Baltic Course.

Ühtekokku registreeriti uusi autosid Eestis eelmisel kuul 1312, Leedus 1064 ja Lätis 685.

Kõige suurem langus uute sõidukite müügis oli augustis Iirimaal ja Portugalis. Nendes riikides langes müük vastavalt 35,6% ja 31,9%.

ACEA raporti kohaselt registreeriti terves Euroopas uusi sõidukeid augustis 787 435. See on 7,8% rohkem kui 2010. aastal samas kuus.

Tänavu aasta esimese kaheksa kuu automüügis edestab Eestit aga Leedu, sest jaanuarist kuni augustini on seal uute autode registreerimine kasvanud 90,3%. Leedule järgneb Eesti 86,1%ga ning Läti 76,3%ga.  

Autotootjate raport sisaldab andmeid kõikide Euroopa Liidu liikmesriikide kohta, välja arvatud Küpros, Malta, Sveitš ja Norra.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077