Autor: Anu Jõgi • 20. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes napib veoautojuhte

Helsingi piirkonna kaubanduskoja hinnangul napib logistika alal nii veoautojuhte kui ka nende väljaõpetajaid, kirjutab Helsingin Sanomat.

Logistikas tekib 2020. aastaks juurde hinnanguliselt 18 000 töökohta. Juba praegu kipub autojuhte nappima.

Suurimate probleemidena näevad ettevõtted tööaega, töökoha taotlejate vähest kogemust ja taotlejate väljaõpet. „Uusimaa ametikoolides on aastas kuskil 200 selle ala õpilast, ettevõtete vajadus oleks märkimisväärselt suurem“ räägib Helsingi piirkonna kaubanduskoja projektijuht Katja Utti-Lankinen.

Koolitusele esitavad väljakutse kõrged nõudmised õpetajatele, mille kehtestab maanteeliikluse õpetajate ametioskuste direktiiv. „Ametioskuste direktiiv ja muud pädevusnõuded on viinud selleni, et logistika valdkonna koolitaja pädevuse saavutamine võtab aega üle kümne aasta,“ märgib Utti-Lankinen.

Uusimaal on hõivatud 23% Soome logistika valdkonna töötajatest ja piirkonna ettevõtted annavad 48% riigi logistikakäibest. Logistika ala ettevõtetes oli Soomes 2010. aastal Helsingi piirkonnas 50 000 töökohta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077