Autor: Silvia Kruusmaa • 19. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transporditöötajad toetavad õpetajate palganõuet

Transporditöötajad on õpetajatega solidaarsed ja toetavad nende tänase meeleavalduse nõudeid. Seejuures ei pea nad mõistlikuks riigi eelarvepoliitikat, mis jätab kõik valdkonnad vajalikust lisarahastamisest ilma põhjendusega, et keegi teine ka raha juurde ei saa.

Transpordi ametiühingu hinnangul mõned valdkonnad on juba palju aastaid olnud kriitiliselt alarahastatud ning seda ka aegadel, mil riigi majandusnäitajad ja eelarve oleks rahastamist ilma probleemideta võimaldanud. „Ühiskonna töö on nendele puudujääkidele osutada ning valitsuse asi ühiskondlikku märguannet kuulda võtta,“ leiavad transporditöötajad täna õpetajatele saadetud toetusavalduses.

„Teame väga hästi, mida õpetajad tunnevad ja kiidame nende südikust palgaprobleemi lahendamisel,“ rääkis transpordi ametiühingu juhatuse esimees Peep Peterson. Ta lisas, et samas olukorras on ka näiteks transpordi ametiühingusse kuuluvad kiirabiautojuhid ja ROTALisse kuuluvad päästjad ning kõik need palgataotlused tuleb valitsuses ja riigikogus väga tõsiselt lauale võtta.

Petersoni sõnul ei usu ta, et majandus saaks kaugele areneda, kui inimestel pole haridust ja tervist ja turvatunnet. „Inimestesse tuleb investeerida, muidu pole Eestis õiget elu ja arengut loota,“ ütles Peterson.

Transpordi ametiühing pöördus täna ka ise riigikogu liikmete poole, et tuletada meelde kiirabiautojuhtide palganõuet.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077