Autor: Jaana Pikalev • 19. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riia lennujaama juurdeehitus lükkub airBalticu tõttu 4 aastat edasi

Läti lennukompanii airBalticu finantsprobleemid pidurdavad Riia uue reisiterminali ehitust. Lennujaama projekt võib ootele jääda kolmeks kuni nlejaks aastaks, rääkis Riia lennujaama juhatuse esimees Arnis Luhse.

Praegune uue reisijateterminali laienduse projekt läheks maksma 68 miljonit eurot, kuid kui airBaltic vähendab oluliselt lende ning seiskab mõned operatsioonid, siis pole uue terminali hoone ehitusel mõtet ning projekt lükkuks edasi kolm kuni neli aastat, ütles Luhse uudisteportaalile Nozare.lv, vahendas Baltic Course.

Praegune terminal on piisav, et teenindada kolme miljonit reisijat aastas. "Igal juhul olen ma vastu airBalticu ideele, et ehitada tuleks erasektori terminal olemasoleva kõrvale, sellisel juhul oleks olemasolev terminal tühi," rääkis Luhse.

Lennujaama juurdeehituse projekti pidi Läti valitsus läbivaatama septembri alguses, paraku seda ei tehtud, kuid  Transpordiministeerium on projekti heaks kiitnud.

Lennujaam on valmis projekti esitama nii nõukogule kui ka valitsusele. "Me oleme kutsunud ka väliseksperte projekti esitlemisele kutsunud," rõhutas Luhse, kuid nentis, et arengud on peatunud airBalticu konflikti tõttu.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077