Autor: Jaana Pikalev • 15. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Raudtee nõukogu otsustas juhatuse liikmeid mitte välja vahetada

Tänasel koosolekul pikendas Eesti Raudtee nõukogu ettevõtte juhatuse liikmete lepinguid 2012. aasta lõpuni ja nõustus juhatuse ettepanekuga eraldada AS EVR Cargo, viies läbi AS Eesti Raudtee jagunemise.

Eesti Raudtee nõukogu esimees Viljar Arakas märkis, et nõukogu lähtus kontserni jagunemisele nõusolekut andes omaniku, ehk riigi tahtest.

Mäletatavasti võttis vabariigi valitsus tänavu 14. juulil vastu protokollilise otsuse eraldada AS EVR Cargo AS-ist Eesti Raudtee hiljemalt 2012. aasta lõpuks.

Eesti Raudtee kontserni ees ootava jagunemisprotsessi valguses loobus nõukogu varem plaaniks olnud ideest korraldada avalik konkurss kontserni juhatuse liikmete leidmiseks. Nõukogu esimehe selgitusel pole otstarbekas vaid üheks aastaks uusi juhte otsida ja kaotada nende sisseelamisel aega, mis on tarvilik jagunemise läbi viimiseks. Lepinguid pikendades usaldas nõukogu jagunemisprotsessi läbiviimise senise juhatuse esimehe Kaido Simmermanni ja liikme Priit Halleri hooleks.

Arakas on seda meelt, et peale jagunemist tekkiva kahe 100protsendiliselt riigile kuuluva iseseisva ettevõtte omanik nimetab niikuinii ettevõtetele uued nõukogud ja viimastel seisab ees juhatuse komplekteerimine.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077