Autor: Jaana Pikalev • 6. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Lennujaamas oli augustis 40% rohkem reisijaid

Tänavu augustis reisis läbi Tallinna Lennujaama 192 868 inimest, seda on 40% rohkem kui mullu samal ajal.

Aasta algusega võrreldes on lennureisijate arv kasvanud 38%, mis teeb Tallinnast Euroopa kiiremini kasvava lennujaama, vahendas Leta. Kasv tšarterreiside osas oli mõjutatud Läänemere kruiiside pööringust, millega teenindati ainuüksi 3000 Hispaania turisti. Samuti oli tellimuslendude seas populaarseimad sihtkohad Türgi, Hispaania, Kreeka ja Bulgaaria. Kõige kaugem sihtpunkt mitteregulaarsel lennureisil oli 8200 kilomeetrit - Melbourni Floridasse.

Kõige suurema lennusagedusega lennuliin (seitsmel päeval nädalas) mõlemas suunas oli Tallinna-Riia vahel, mis tõi augustis lennujaamale üle 20 000 reisija. Märkimisväärselt kasvas reisijate arv ka Tallinn-Moskva liinil, kus alustas tegevust Vene lennufirma Utair.

Kogu lennureisidest teenindas augustis 32% Estonian Air, 22% Ryanair ja 12% airBaltic.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077