Autor: Rivo Sarapik • 2. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Portaal: airBaltic võis minna eestlase kätte

Võimalik, et firma Baltijas Aviacijas Sistemas käes olnud airBalticu aktsiapakk kuulub nüüd eestlasest omanikuga Läti ettevõttele Veriko, edastas portaal pietiek.com.

Ametlikes registrites omanikuvahetus veel ei kajastu, ent pietiek.com toetub müügiinfot edastades oma allikatele. Selle firma ainsaks omanikuks on pankrotihaldur Raivo Sjademe. Viimasel ajal pole Veriko aktiivselt tegutsenud.

Raivo Sjademe ei eitanud, et talle kuuluv ettevõte omandas osaluse airBalticus, vaid loobus lihtsalt kommentaaridest tehingu ning selle tingimuste kohta.

"Ma ei hakka seda küsimust kommenteerima. Palun ärge solvuge, mul pole teie vastu midagi isiklikku, aga tegin seda kui eraisik ega kommenteeri midagi," ütles ta pakkudes, et võib rääkida oma tööst advokaadina ning advokaadieetikast.

52,6% 1995. aastal loodud airBalticust kuulub Läti riigile, 47,2% omanik oli senini Baltijas Aviacijas Sistemas, millest 50% kuulub Panamas registreeritud firmale Taurus Asset Managament Fund Limited.

Raivo Sjademe on sündinud 1974. aastal Valgas ja lõpetanud Läti ülikooli juristina 1999. aastal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077