Autor: Rivo Sarapik • 1. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tammede keemiatehasel erakordselt kasumlik aasta

Kõrge naftahind võimaldas sulgemisohus olnud Toomas ja Raivo Tammele kuuluval Kiviõli Keemiatööstusel teenida eelmisel aastal erakordselt hea kasumi ning tänavune aasta peaks tooma veelgi paremaid tulemusi.

Ettevõtte käive kasvas aastaga üle 26% 23,37 mln euroni, puhaskasumiks kogunes üle 7 mln euro. Ettevõttel on kogunenud jaotamata kasumit enam kui 329 miljonit krooni.

Kiviõli Keemiatööstus kuulutas peaaegu terve eelmise aasta jooksul, et tehast ootab seisma panek, sest põlevkivivarud on karjääris “kohe-kohe” lõppemas ja Eesti Energialt põlevkivi ostmine tähendaks suuremate veokulude tõttu majanduslikku krahhi, kirjutab Põhjarannik.

Põlevkivist õli tootva Kiviõli Keemiatööstuse juhatuse liikmed Robert Karpelin, Aleksander Saar ja Indrek Vilde märgivad aruandes, et majandustulemusi mõjutasid kõige enam naftasaaduste hinnad maailmaturul. Et raske kütteõli hind regioonis oli 2009. aastaga võrreldes mullu 29 protsenti kõrgem, õnnestus ka Kiviõli Keemiatööstuse müügitulu kasvatada ligikaudu sama palju.

Head ajad jätkuvad ettevõttel ka tänavu. Aruandes märgitakse, et kui kütuseturu hindade kõikumise riski vähendamiseks müüdi mullu osa põlevkiviõlist optsiooniga ehk pikemaks ajaks fikseeritud hinnaga, siis tänavu seda enam ei tehta. Juhtkond leidis, et 2010. aasta lõpus kehtinud maailmaturuhindades oli olulist tõusuruumi. “2011. aasta jooksul kuni aruande koostamiseni toimunud hinnatõus maailmaturul on kinnitanud valitud strateegia õigsust,” märgivad juhatuse liikmed.

Toostusuudised.ee andmeil kasvas tänavu tööstuse esimese poolaasta müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrredles 7,8 miljoni euro võrra jõudes 19,3 miljoni euroni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077