Autor: Rivo Sarapik • 18. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik tahab merenduses atraktiivsemaks 

Majandusministeeriumis valmis merenduspoliitika arengukava aastani 2020, mis toetab eelkõige merenduse ja ettevõtluse koostööd, kaitseb mere- ja rannakeskkonda ning merega seotud kultuuripärandit. 

Majandus- ja kommunikatsiooni minister Juhan Parts ütles ERR-i raadiouudistele, et merenduspoliitika dokument keskendub peamiselt sellele, kuidas saaks riik parandada oma atraktiivsust merenduse vallas.

Tema sõnul käsitleb dokument olulisemaid punkte nagu sadamate töö, turism, kalandus ning reisi- ja kaubalaevandus. Kõige olulisemaks pidas ta aga ettevõtluse ja merenduse koostöö arendamist, sest tema hinnangul on Eesti kapitalil baseeruvad ettevõtted kaotamas oma postisioone merekaubanduses ja kaubavedudes.

Partsi hinnangul on oluline muuta aktiivsemaks ka reisi- ja kaubalaevandust, mis aitaks arendada palju muid tegevusalasid mereinsenäridest ning -spetsialistidest merekindlustuste ja finantseerimisvõimalusteni.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077